Tradicionalno godišnje okupljanje rotarijanaca u Brankovini

Podeli:

Skoro stotinu rotarijanaca iz 12 rotari klubova Srbije sa svojim gostima okupili su se u nedelju 18. juna u Brankovini na tradicionalnom sastanku povodom primopredaje dužnosti predsednika i sekretara rotari klubova pred istek stare (30. jun) i početak nove rotarijanske godine (1. jul).

Skupu koji već skoro dve decenije organizuje Rotary klub Valjevo, uz domaćine, prisustvovali su predstavnici rotary klubova Šabac, Ruma, Čačak, Loznica, Beograd Singidunum, Beograd Sava, Beograd Metropoliten, Vranje, Konstantin Veliki (Niš), Rotary E-kluba i Rotarakt kluba Valjevo. Skupu je prisustvovao i Branislav Ranđelović, dolazeći guverner Distrikta 2483 koji okuplja preko 60 klubova iz Srbije i Crne Gore.

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Aleksandra Uroševića preuzeo je Dušan Stanić, valjevski advokat, koji će tu funkciju obavljati do kraja juna 2018.

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici i po tradiciji u Brankovini, Rotary klub Valjevo je ove godine novčane nagrade dodelio đacima Srednje muzičke škole “Živorad Grbić” Jelisaveti Savić, učenici prvog razreda (instrument viola) i Sofiji Živić učenici drugog razreda (instrument violina). Uručene su i zahvalnice privrednim kolektivima za pomoć u realizaciji rotarijanskog projekta “Robotom do znanja i veština” kojim su za tri valjevske i tri šabačke škole obezbeđeni robotski lego kompleti sa pripadajućom opremom, pogodni za realizaciju praktične nastave i eksperimenata iz više školskih predmeta.

Značke “Pol Haris” za izuzetan doprinos međunarodnoj Rotari fondaciji ove godine dobili su valjevski rotarijanci Aleksandar Urošević i David Maksimović i ta priznanja im je na skupu u Brankovini uručio dolazeći guverner Branimir Ranđelović.

Rotary klub Valjevo se posebno zahvaljuje Rotary klubu Šabac, Rotary klubu Loznica, Rotary E-klubu i Rotarakt klubu Valjevo što su Brankovinu izabrali za primopredju svojih predsedničkih dužnosti i time ovaj tradicionalni skup u predivnom ambijentu Brankovine dodatno uveličali.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.