Rotari klubovi iz Srbije donirali „Batut“-u 2 miliona dinara

Podeli:

Zajedničkom akcijom preko 60 Rotari klubova iz Srbije je skupljeno 2 miliona dinara za potrebe Instituta javno zdravlje „Dr. Milan Jovanović Batut“. Sredstva su iskorišćenja za kupovinu informacionog sistema za prećenje pandemija, kao i za kupovinu putničkog vozila.

Ispred Rotari zajednice u Srbiji donaciju je uručila guvernerka distrikta Ljilja Lainović.


„Rotari organizacija, kao svetska humatirana organizacija, uzela je aktivno učesće u borbi protiv virusa Covid 19 i mi, kao njeni članovi na teritoriji Srbije i Crne Gore, smo se priključili. Više od 60 Rotari klubova odazvalo se pozivu na akciju i donirali smo sredstva za kupovinu informacionog sistema za praćenje epidemije i putničkog automobila Fiat 500L za ekipe Inistituta, koje su na terenu“, rekla je Lainović Tanjugu.

Doktor Ivan Ivanović sa Instituta „Batut“ zahvalio na donaciji, koja je kako kaže, veoma značajna u trenuku borbe sa pandemijom korona virusa u Srbiji.

„Institut je centralno mesto odakle se koordinira celokupna aktivnost vezana za zdravstveni informacioni sistem, gde se nalaze baze podataka iz celokupnog zdravstvenog sistema u Srbiji. U ovom trenutku nam je izuzetno značajna donacija u vidu računarske opreme i informacionom sistemu, kako bismo uspeli da što bolje iskoordinišemo aktivnosti u borbi sa pandemijom na nivou cele države“, rekao je dr Ivanović.

Rotari klub Valjevo se pridružio i podržao ovu akciju.

Podeli:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.